65   Jaar    zitvolleybal

1956

geboren in  Haarlem

2021

15   jaar  Nevobo

2021

5 mei 1956  Werd Zitvolleybal  publiekelijk getoond en was de start voor een nieuwe Nationale Sport  Zitvolleybal

In 2021  hebben wij 65 jaar Zitvolleybal in Nederland gespeeld en deze Sport werd vorig jaar gekozen tot de meest wereld wijde Populaire Sport door het IPC

5 mei 1956 Amsterdam. Op een stralende dag werd door de BNMO een prachtige Nationale Sportmanifestatie georganiseerd. Voor het eerst publiekelijk kreeg het nieuwe spel "Zitvolleybal "de volledige aandacht van Publiek en Pers.
Wereldrecord toeschouwers voor een Zitvolleybal wedstrijd.
Liefst 25.000 toeschouwers bewonderden het attractieve spel van de spelers uit Haarlem en Amsterdam. Het wereldrecord is tot op de dag van vandaag niet gebroken .
Op een mooi groen speelveld hield  de bekende sport verslaggever, Dick van Rijn , langs de lijn alle thuisblijvers via de radio op de hoogte,
De bedenkers van het spel Zitvolleybal, Anton Albers en Tammo van der Scheer, waren als speler en scheidsrechter aanwezig.


Het maandblad van de BNMO  deed uitgebreid verslag van deze succesvolle dag. Een geslaagde actie van het sportcomit√© van de BNMO
 
29 mei- 5 juni Den Haag.  De Invictus Games staan dit jaar gepland.  Deze Spelen worden al sedert 2014 gehouden. Voor het eerst in Londen, daarna Amerika, Canada en Australie. De laatste informatie is dat het toernooi een jaar wordt uitgesteld !
31 mei tot 4 juni Duisburg. Qualificatie Toernooi  Sitting Volleyball  voor Paralympics Tokyo 2021

1 juli 2006 Werd Zitvolleybal overgedragen van de NebasNSG  naar de Nevobo

1n 2021 vieren wij het 15 jarige jubileum bij de Nevobo

2-4 juli 2021 Assen.  Golden Nations Leaque voor Dames en Heren teams
 12 - 13 September  Leverkusen Toernooi
17 -23  oktober   Antalya  Europees Kampioenschap voor Heren en Dames teams
27-29  November Leipzig Toernooi

Aug-Sep,  Paralympics 2021

Het organisatiecomit√© van tokio 2020 van de Olympische en Paralympische Spelen heeft het wedstrijdschema voor de Paralympische Spelen van Tokio 2020 bevestigd dat van 27 augustus  tot en met 5 september 2021 in de Makuhari Messe Hall A wordt gehouden.  
Zitvolleybal is een van de meest populaire sport   die is gepland op gezinsvriendelijke tijden om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de sport te zien en tebeleven De voorronde voor mannen en vrouwen vindt plaats van 27 augustus tot 1 september 2021.. De mannen indeling en halve finale wedstrijden worden op 2 september gespeeld, terwijl de vrouwen  de laatste vier zullen spelen op 3 september.
De vrouwen bronzen medaille wedstrijd en de mannen medaille wedstrijden zijn gepland op 4 september, en vrouwen gouden medaille wedstrijd zal een van de hoogtepunten evenementen op de slotdag van de Paralymische Spelen op 5 september.

 

 

Follow Us

Nevobo

© Copyright ZitvolleybalNederland