2005 - 2006

Nationaal   2005

17 april 2005. Voor de  vierde keer Women Day Zitvolleybal
In het Spleasure Centre wordt tussen 11.00 en 15.00 uur een zitvolleybal wedstrijd gespeeld tussen het Nederlands team en o.a. de dames van StamSovoco
StamSovoco gebruikte deze dag, met name haar speelster Marijke Roest, om het Zitvolleybal te promoten
foto; Elvira Stinissen
Nationaal Kampioenschap. Tijdens de finale wedstrijden om het Nationaal Kampioenschap toont Sudosa Bartje zicht het sterkst en wordt Nationaal Kampioen.
Sportgala Gemeente Huizen.
Tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Huizen werd Djoke van Marum gekozen tot sportvrouw van het jaar 2005.  Dit op grond van onder andere de zilveren medaille van de Paralympics . De prijs werd haar uitgereikt door Tom Coronel

Internationaal   2005

 30 april, 1 mei   Hamburg,  De Siemens Cup

 

21 -25juni  Leverkusen . Europees Kampioenschap Heren
De volgende landen nemen deel:  Bosnia I Hercegovina , Duitsland, Rusland,  Croatia , Hongarije,  Finland ,  Nederland,  Servia & Montenegro,   Polen,  Ukraine ,     Letland, en    Griekenland
De eindstand : 1. Bosnie iH,  2. Duitsland,  3. Rusland.  Nederland eindigt als 7de
Heren Team 2005 EK
Achter: Jan vd Meulen (fysio) Jacques van Dormolen (coach) Andre Venderbosch, Ron Durge, Rene van der Slot, Martin Lijssen, Henri Lijssen en Bert Wienk (TM)
Voor: Edwin vd Broek, Peter Kramer, Medhad Catoo, Edwin Timmerman en Said Kilani
21-25  juni Leverkusen Europees Kampioenschap Dames
de volgende landen nemen deel : Nederland,  Litouwen, Slovenia , Ukraine , Rusland            
De eindstand : 1. Nederland, 2. Litouwen, 3. SloveniaNederland Europees Kampioen.

klik op het plaatje voor groter exemplaar

Nationaal   2006

januari  2006.  Het traditionele Nieuwjaarstoernooi van Volleer in Maarsbergen. De teams werden in 2 poules ingedeeld.  Holyoke werd met een laatste set stand van 25-23 een verdiende winnaar. 
foto: Karen Bulten van Volleer probeert in de verloren finale tegen Holyoke één van haar aanvallers in stelling te brengen.

DDO 7de editie in Deventer.  Ruim 300 sporters uit 14 landen namen deel met verschillende sporten, waaronder Zitvolleybal. Bij zitvolleybal namen 10 Teams deel. Jolanda Slenter is spelverdeelster in het Nationale Damesteam. Zij vindt het leuk dat er gewone Volleyballers meedoen aan het toernooi. Laurie Bruinsma vindt dat je daardoor juist veel leert. Wat het moeilijkst is ? je te verplaatsen. Dan zitten die benen je echt in de weg .  Om de eerste en tweede plaats strijden het Damesteam en Dros Alterno 3-1
Bij de Heren is dat het Herenteam tegen Allstars  3-2.
12 maart 2006  Internationale Vrouwendag Zitvolleybal.
De dag werd georganiseerd door het Bentinck  Fonds, met initiatiefnemers, Jozef Banfi en Marijke Roest. Een extra speel mogelijkheid voor de Dames, die zich voorbereiden op het WK dit jaar in Roermond.  Door een beter setgemiddelde won het Dames Team het toernooi.
Elburg 15 april 2006   Nationaal Kampioenschap
Teams:  Sudosa Bartje 1, Volleer, Holyoke, Akkufit Savico
Semi final 1 Sudosa Bartje - Akkufit Savico 3-2 (25-22, 23-25, 12-25, 33-31, 15-8) . Semi final 2 Volleer – BVC Holyoke 3-2 ( 26-28, 17-25, 25-21, 25-18, 15-12)
Bronze match Akkufit Savico – BVC Holyoke 3-0  (25-19, 25-22, 25-23 )  Gold match Sudosa bartje – Volleer 3-1  (22-25, 25-19, 25-21, 26-24) 
1e plaats:  Sudosa Bartje,  2e plaats: Volleer. 3e plaats: Akkufit Savico. 4e plaats:BVC Holyoke
Bartje de Nationaal Kampioen 2006
24 juni 2006 Nevobo dag.  Op deze dag vindt  de officiële overdacht plaats van Zitvolleybal van de Nebas/Nsg naar de Nevobo. Een belangrijk moment omdat het zitvolleybal zich binnen de Nevobo verder kan ontwikkelen is de verwachting. Met de overdracht worden bijna 200 Zitvolleyballers verenigd op Sport  en niet langer op handicap.
Roermond 2006 Zondagmiddag is in de Jo Gerrishal het WK staand en zitvolleybal officieel geopend. In aanwezigheid van ondermeer burgemeester Henk van Beers van Roermond en staatssecretaris Ross van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), zijn de deelnemende landen verwelkomd. De heren van Canada opende bij het staand volleybal het toernooi tegen de Duitsers. In de ander zaal volgde een uur later drie wedstrijden bij het zitvolleybal, waarbij de Nederlandse dames het opnamen tegen het team uit Brazilië . Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Gehandicaptensport (SPGN), die eerder al het WK goalball (1986) en het WK tafeltennis (2002) naar de Jo Gerisshal in Roermond haalde. Teams uit ondermeer Brazilie , Bosnie en Herzegovina, Polen, Duitsland, Iran, Irak, Rwanda en natuurlijk Nederland, zullen deelnemen in de klassen mannen en vrouwen zowel bij staand volleybal en zitvolleybal. In totaal doen 26 teams mee aan het WK. Het toernooi zal worden afgesloten met de finale wedstrijden op vrijdag 23 juni. Zaterdag wordt het toernooi officieel afgesloten met de prijsuitreikingen, waarna de teams Roermond weer verlaten.

 18-24 juni Roermond  Wereld Kampioenschap  Heren

De volgende landen nemen deel aan  het WK:
Bosnia I Hercegovina , Iran , Egypte, Duitsland,  Rusland,  China  , Croatia Nederland,  USA  ,    Iraq  ,   Brazil  ,  Japan.  Het Herenteam is samengesteld met: Van den Broek, Deelen, Durge, Van Heugten, Lijssen, Mezlay, Popara,  Van der Slot, Top, Venderbosch,. Coach Van Dormolen , ass coach  Bestebroer, fysio Van der Meulen en Tm Wienk.
Het Herenteam is ingedeeld in  Pool B met:  Egy, IRI, Jap, Irq, Ned en Chn.  De 1ste wedstrijd was Ned-Jap en werdmet 3-0 gewonnen. De 2de wedstrijd Chn-Ned werd helaas verloren met 3-1.  Ook de wedstrijden  IRI-Ned en Egy-Ned werden beiden met 3-0 verloren., In de laatste wedstrijd tegen Irak wordt het erg spannen. In een 5 setter wint Nederland met de laatste set 16-14 en wordt 4de in de Pool. In de kruisfinale moeten de Heren tegen Bosnie iH. een loodzware kluis. Het wordt een duidelijke 3-0 nederlaag.  De Heren moeten  nu tegen Kroatie. In deze wedstrijd pakte Nederland nog wel een set, maar verloor uiteindelijk met 3-1, waardoor het Team als 8ste eindigde.
De eindstand is  1. Bosnie i Herzegovina, 2. Iran, 3  Egypte.   Nederland komt niet verder dan de  8ste plaats.

18-24 juni Roermond  Wereld Kampioenschap Dames

De volgende  8  landen zijn gekwalificeerd voor het WK:
Nederland,  China, Slovenie, Litouwen,   USA , Ukraine , Japan  en  Brazilie
Het Damesteam is ingedeeld in Pool B met: Ned, USA, Ukr, en Bra. en bestaat uit de volgende speelsters:  Stinissen, Den Haan, Van Marum, Ceelen, Harmsen, Poiesz, Adema, List, Slenter, Westerhof,  de Vries, Ten Thije. TM Warnders, Coach: Snijders Blok,  ass coach: Visser en fysio: Janssen.
foto: Nederland wint de 1ste wedstrijd met 3-0 van Brazilie. De 2de ging tegen Ukraine en werd eveneens  gewonnen met 3-0. De 3de wedstrijd ging tegen USA welke ook duidelijk werd gewonnen met 3-0.  Nederland 1ste in de Pool B. Nu in de kruisfinale met Japan. Deze tegenstander wordt echt weggespeeld, vooral omdat er niet geblokt wordt door de Japanse dames 3-0 voor Nederland. In de halve finale wacht nu Slovenie op de Nederlandse dames. De eerste set was toch gemakkelijk voor Oranje 25-18. De 2de set wordt slordig verloren met 19-25. De derde set begint zwak, maar bij 0-8 achter komt er opleving en winnnen de Dames met 25-23. 2-1 is de stand ! De 4de set gaat gelijk op, waarbij op 23-23 door een paar vreemde beslissingen van de scheidsrechter uiteindelijk de winst naar Slovenie gaat 23-25. In de 5de set nemen de dames het heft in handen en spelen solide naar een set winst met 15-8 en winnen de wedstrijd. De finale wordt nu tegen China. Aangemoedigd door een volgepakte tribune nam Nederland een 2-0 voorsprong. China kwam sterk terug tot 2-2, maar Oranje liet zich verder niet verrassen en met goed spel werd de vijfde set gewonnen en het Wereldkampioenschap
De eindstand is : 1. Nederland, 2.  China,  3. Slovenië, 4 .  Lithuania, 5.  USA , 6. Ukraine, 7. Japan, 8.  Brazilie
                                      
Nederland Wereld Kampioen
 klik op het plaatje voor groter exemplaar
2006 Roermond. Het Bestuur van de WOVD vergadert in Roermond.  In 1981 is de Internationale Organisatie 25 jaar geleden opgericht. Ter gelegenheid hiervan wil het Bestuur een aantal personen  een persoonlijke Award uitreiken met een presentje.  Hierbij  in bijzonder Jozef Banfi, oud speler van Slovenie en Nederland, ex-Bondscoach en WOVD instructeur.
links het Award en presentje uitgereikt door Pieter Joon en Rajko Vute en midden  wordt het "WOVD horloge" omgedaan door de President van de WOVD Anita Urnaut .

Internationaal 2006

Mei 2006  SittingVolleyball  W von Siemens Cup Hamburg.  De nationale dames- en herenteams nemen deel aan het toernooi.  De Heren bereiken de 8ste plaats en de Damesde 15de. 
September 10,  2006  Sitting Volleyball Club Londen.  Internationaal toernooi met teams Kent, Londen, Para (Slo) en Volleer (Ned). Er werden diverse wedstrijden en clinics gegeven . Tegen Paras werd een wedstrijd gespeeld die met 2-1 werd verloren.

Follow Us

© Copyright ZitvolleybalNederland