2004

Nationaal  2004

3 januari 2004.  Nieuwjaarstoernooi Volleer. 
Sudosa/Bartje wint het toernooi  Om de derde plek een strijd tussen Omniworld en Holyoke die Omniworld verrassend won.  Om de 1ste plek ging het tussen Bartje en Volleer. Met 3-0 won Bartje de wisselbeker.

8 januari 2004 Utrecht  Huldiging Europese- en Wereldkampioenen door NebasNsg.
Voorafgaand aan die huldiging wordt bij de Koninklijke Munt een speciale munt geslagen, door de voorzitter van NOC*NSF, Erika Terpstra.   Deze unieke munt wordt uitgereikt aan alle  Europese- en Wereldkamioenen van de NebasNsg.
15 januari 2004  Tgv 50 jarig bestaan  de vereniging Spits/DOS speelt het Dames team  een interland tegen het Finse Dames Team.
16 -18 januari  het DDO 2004
Helaas hebben zich op het laatst enkele Aziatische teams zich teruggetrokken, zodat het schema moest worden gewijzigd. De Dames spelen in poule A tegen Litouwen, Finland en Dros/Alterno.  De Heren spelen in poule C tegen Dros/Alterno, Japan, en team XYZ.
Maart 7 Soest. 5de Womens Day Zitvolleybal.   Het Nederlands Dames team neemt deel aan het toernooi en speelt een viertal wedstrijden.  "Volleybal ontmoet Volleybal" Zaalvolleybal en  Zitvolleybal teams in het kader van voorbereiding op de Paralympics en  Nationale Vrouwendag.
24 april 2004  Nationaal Kampioenschap
Het Nationaal Kampioenschap wordt dit jaar gewonnen door Sudosa Bartje. Deze veniging is in 1959 opgericht en heeft diverse takken van sport in haar programma, waaronder Zitvolleybal. Aan het NK nemen 7 teams deel, waarvan er 4 voor het Nationaal Kampioenschap gaan strijden. Dat zijn:  Sudosa/Bartje, Volleer, Akkufit/Savico, en Dros/Alterno. Het kampioenschap moest besist worden in de strijd tussen Sudosa/Bartje en Volleer. Sudosa/Bartje bleek hierbij met de standen 15-25, 12-25, 22-25 de sterkste ploeg en werd Nationaal Kampioen 2004
Het nationale Dames Team neemt dit seizoen deel aan de kompetitie in de Ere-klasse.  Dit vooral om de dames veel wedstrijd ervaring te laten opdoen ter voorbereiding op de Paralympics 2004.  Voor de dames van de vereniging Volleer werd het een pittig seizoen en moesten zij soms kiezen tussen Volleer en het Nationale team indien zij tegen elkaar moesten spelen.
Het NK speelde zich in dat jaar af in de Marsdijkhal in Assen. Een mooie hal maar waar kun je de dopingcontrole houden was de vraag.  De competitieleider moest dus vooraf met mensen van de WADA naar de hal om te kijken in welke ruimte er zonder gesjoemel gecontroleerd kon worden.  Er werd een plek gevonden. De controle vond voor de eerste maal bij het  zitvolleybal plaats. Er zouden er nog veel volgen.
13-16 Mei Internationale Beurs Utrecht. Tijdens deze Beurs dagen speelt het Dames team wedstrijden tegen Finland, Slovenie en USA.
19 november 2004 Haarlem..  VC Spaarnestad huldigt Henk Reinhart . 
De Haarlemse (Zit) volleybal scheidsrechter, krijgt de "gouden Official speld "  van de Nevobo opgespeld. Dit vanwege een jubileum die er mag zijn :  60 jaar scheidsrechter.  Zijn eerste wedstrijd als 17 jarige en vanaf 1967 fluit Henk al het hoogste niveau in de Nevobo tot 1991.  In 1977 ging Henk voor het eerst Zitvolleybal fluiten. In 1980  in Arnhem zijn internationale debuut. Hij bleef actief tot 1994 toen hij door de leeftijdsgrens moest stoppen. Hierna bleef hij Zitvolleybal trouw als supporter volgen.

Internationaal  2004

Maart 12-19  Trainingskamp Pajulahti (Fin).  Het Damesteam heeft een trainingskamp  en speelt 2 wedstrijden tegen het nationale Finse team. Beide wedstrijden werden overtuigend met 3-0 gewonnen.
Uiteraard werd er ook veel in de sneeuw geoefend
2004 20-23 Oktober,  Leipzig    Euro Cup clubteams
Twee Nederlandse clubs namen deel aan het toernooi  SNS Savico en Sudosa Bartje.
Jouke de Haan en Henk Dost waren in Leipzig als technisch adviseurs uitgenodigd. Dan wil zeggen ze sliepen bij een van de spelers van Leipzig omdat een hotel te duur was. Ze hebben de hele technische installatie vanuit Nederland naar Leipzig laten brengen voor de Europa Cup . De vrije netopstelling compleet voor 2 velden. Op aangeven van beide heren zijn de velden opgebouwd en er op toegezien dat het hele toernooi geen problemen waren met de velden en netconstructie. Daarna zijn de installaties weer terug gegaan naar Nederland.
Op het toernooi speelden de Nederlandse teams geen hoofdrol. Savico werd 8ste en Bartje 11de.. Hier nog een paar foto's

2004 Paralympic  Dames Zit Volleybal

De Paralympische Spelen van Athene 2004 trokken 3.808 Para atleten (2.643 mannen en 1.165 vrouwen) uit 135 landen.  Zij ontvingen 519 medailles  in 19 sporten.
Twee sporten – judo en Dames zitvolleybal – maakten voor het eerst deel uit van het sportprogramma en 17 landen maakten hun Paralympische debuut.  De Para atleten braken 304 wereld en 448 Paralympische records. In totaal bezochten 850.000 toeschouwers de Spelen, terwijl een cumulatief publiek van 1,85 miljard op televisie werd bereikt.
 Voor het zitvolleybal zijn bij de Dames 6 Teams gekwalificeerd, met totaal 65 speelsters.  Finland, Oekraine, USA, China, Slovenie en Nederland .  Nederland speelt de volgende wedstrijden : China-Nederland 3-1. Nederland-USA 3-0, Nederland-Slovenie 3-0, Nederland-Finland 3-0,  Nederland-Oekraine 3-0,  Na de 3-0 overwinningen op Oekraine en Finland heeft Nederland haar eerste wedstrijd verloren. De dames van bondscoach Joze Banfi  waren niet opgewassen tegen het eveneens nog ongeslagen China en verloren met 3-1.  . Nederland speelt de halve finale zeer geconcentreerd en wint probleemloos van USA. De halve finale Nederland-USA 3-0.    De Finale China-Nederland 3-1.   Nederland wint het ZILVER
De medailles:  1. China,  2.  Nederland,   3. USA 
Bij de mannen won Iran de "gouden "  medaille.
Het  Zilveren dames team bestaat uit:
Monique Bons, Anneke den Haan,  Djoke van Marum, Maria Poiesz, Els Verwer, Aletta Adema, Karin Harmsen, Paula list, Jolanda Slenter, Petra Westerhof, Marijke Roest, Josien ten Thije. coaches Joze banfi en Gerard kroon.  Fysio Hans Kastelen en teammanager Paul Harmsen.
Een verslag van de finale wedstrijden.  Halve finale Ned tegen USA. vanaf het eerste fluitsignaal spelen we super geconcentreerd met veel snelheid en power we hebben veel geleerd van de eerste wedstrijd tegen ze. In de eerste set scoort USA maar 12 punten.In de tweede set slechts 2. Onze gevarieerde aanval scoort aan de lopende band en ons blok staat als een huis. In de derde set ruiken we al minimaal het Zilver, waardooor we niets meer weggeven. Hoera we staan in de finale
De Finale. De finale tegen China. De wedstrijd gaat beginnen . Joze heeft de begin opstelling gewijzigd. Na onze eerste service wordt de wedstrijd een minuut stil gelegd. Gisteren is een bus met school kinderen op weg naar de Paralympics verongelukt, met zeven overleden kinderen.  In die éne minuut gaat van alles door ons hoofd. Zo betrekkelijk alles weer en je zit gelijk weer met beide (?) benen op de grond.  In de eerste set loopt het voor geen meter bij ons. De pass komt niet aan dus kunnen niet goed aanvallen,met te veel persoonlijke fouten. We verliezen de set. In de tweede set draait Joze de opstelling 3 plaatsen terug. Hierdoor loopt deze set een stuk beter.  We winnen deze set en komen op 1-1. De derde set loopt weer erg stroef, we  laten ons overklassen door de nummer 12 van China. We zijn te slordig en te gehaast en verliezen de set.  we staan 2-1 achter.
De vierde set gaat aanvankelijk gelijk op, maar snel neemt China een voorsprong die ze niet meer uit handen geven. Bij het laatste punt valt het verlies bij ons zwaar. China heeft terecht gewonnen, ze waren gewoon beter in deze wedstrijd dan wij. China opnieuw te sterk met 3-1. ( 25-15, 23-25, 25-15, 25-17). De spanning moet er even, via waterlanders  uit. Al die inspanningen en trainingen naar Athene toe. Maar we hebben Zilver ! Niet treuren we moeten naar de Medailleceremonie.  De Amerikaanse Dames krijgen hun eerste  bronze medaille opgehangen hangen door Pieter Joon. Dan zijn wij aan de beurt, eerst de zilveren medaille en dan de Olijfkrans en tot slot een mooi boeket bloemen. Er vloeien een paar tranen bij ons tijden het Chinese volkslied.  We hebben er nu vrede mee.
Hier wat beelden van deze wedstrijd
© Copyright ZitvolleybalNederland