2001

Nationaal  2001

In de Hoofdklasse gaat het   nationaal Kampioenschap naar   Savico Tubanten
2001 Europa Cup
Nieuwe kandidaten vinden om een EuroCup te organiseren was een probleem voor de ECVD. Zo ook voor 2001. Het verzoek kwam ook bij de Tubanten binnen. Zij immers hadden al 2 x dit kampioenschap georganiseerd. Het draaiboek lag nog paraat. De vraag natuurlijk: hoe kunnen we dit kampioenschap bekostigen. Houden we het nog in Enschede of een keer ergens anders om ook elders een impuls te geven aan zitvolleybal. Zo kwam De Lutte vlak bij de grens in beeld. Ook omdat daar een recreatiepark voor huisvesting kon zorgen. Zo leek het. Samenwerken met de plaatselijke volleybalvereniging. Geldschieters vinden. Giften en subsidies. Zo kreeg men giften van allerlei organisaties. Zelfs van een organisatie die zich bezig hield met vergeten groepen. En de subsidie die men kreeg van de provincie was substantieel. Om gehandicapte boeren uit hun isolement te halen en te stimuleren om sport te gaan beoefenen. Het toernooi kon doorgaan
   De Lutte.    Euro Cup Clubteams. 
Het toernooi wordt georganiseerd door de VV Lutheria.  
VV. Lutheria is een dorpsvolleybalclub wat opgericht is in Augustus 1972 door een groepje dames. Inmiddels bestaan ze uit 4 dames teams, 6 jeugdteams en ruim 100 mini's. Verder spelen er nog dames - en herenteams in de reacreantencompetitie mee.
Denemarken is gebeld (JH). Komt niet. Bartje, Assen heeft wel interesse om te komen. Letland, Oekraine, Noorwegen nog niet gereageerd. MS belt deze week met drie landen. Voor 2 nov. reageren, Ook Berlijn interesse. Twee alternatieven. Bartje in plaats van Zweden en Berlijn wanneer Letland niet reageert. HD contact met Beverdam gehad. HD bestelt bekers/medailles (glas, zandstralen, goud, ziler, brons?). Kosten: ca. f 25,00 per stuk. Daarnaast nog beste verdediger, beste...., etc. Op begroting: inmiddels sponsor geregeld (3-11-2001): café in De Lutte: 
Winnaar van de EuroCup is  SDI SPID (BiH),   2.  Bayer 04 (GER),   3 . Piremon (HUN)
Bartje neemt deel ipv Zweden.
 Aan het toernooi doen de volgende clubteams deel:    
SNS/Savico,  KSIotka,  Piremon ,  SPID ,  Kristiansand  ,  Bayer04  ,  IOK Hvidra-ACRO Slavutich,  Rodnik,  Start,  Kurzeme,   Bartje .
19 December 2001 NOC*NSF Sport Gala  
Het Dames Zitvolleybal Team  is, op basis van de Europese titel dit jaar, genomineerd voor de sportvrouw of ploeg van het jaar in de gehandicaptensport.  Maar de uitmuntende prestaties Internatonaal  vanaf 1993 maken een nominatie meer dan terecht.  Hiernaast geven zij vooral glans aan de prestaties van vrouwen in de Sport
De Jaap Eden trofee ging dit jaar naar de geweldige sportvrouw en vroegere Zitvolleybal speelster Esther Vergeer.

Internationaal  2001

August 6 – 11, 2001  Sarospatak (HUN)    Europees Kampioenschap  
Heren Zit Volleybal
D
e eindrangschikking van het Europees Kampioenschap Zitvolleybal heren is:  1 BiH, 2   GER,   3 NED,   4. HUN,  FIN, UKR, POL, SLO, CRO, LAT.
Nederland wordt derde en wint de Bronze medaille
 
Voor: Gerard Kroon, Edwin Timmerman, Jan vd Meulen (fysio), Gerard Broertjes.  Achter: Jacques van Dormolen (coach), Ron Durge, Pieter Top, Edwin vd Broek en Andre Venderbosch.
August 6-11  2001 Sarospatak  (Hun)   Europees Kampioenschap Dames
De Dames spelen in Pool B  NED-UKR 3-0, GER-NED 0-3,  FIN-NED 0-3. In de kruisfinale NED-UKR 3-0. Nederland verslaat Slovenie in de finale  met 3-1
De eind rangschikking is :  1 Nederland, 2. Slovenie, 3.  Finland , 4 Oekraine,  5 Litouwen, 6.  Duitsland, 7. Letland

De volgende dames waren lid van het team:
Monique Bos, Anneke den Haan, Berna Halbersma,  Karin Harmsen, Djoke van Marum, Marijke Roest, Jolanda Slenter, Els Verwer, Petra Westerhof, Monique van der Zee.
Coach Jozef  Banfi.

 

Eind september 2001  Costa Rica  .Vlak na de aanslag 9/11. Samen met Edwin Timmermans en 2 Duitse spelers waren we gevraagd voor een clinic in San Jose, Costa Rica. Daar kon ik uiteraard geen nee tegen zeggen. Ook ging er een scheidsrechter mee. Joze verzorgd de clinic , maar weet even niet of hij met ons mee reisde of dat hij er al was. E.e.a. was toen geregeld via de toenmalige president van de WOVD, Juan Pont ( een Spanjaard) die piloot was bij het Spaanse Iberia. We vlogen dan ook met Iberia van Amsterdam naar Madrid, vervolgens naar Miami en uiteindelijk naar San Jose. Een erg lange trip...maar wel de moeite waard De clinic zelf was voor een plaatselijke club. Tijdens een 'wedstijdje' deed de president van de WOVD ook mee. Wat me goed is bijgebleven is de reactie van Joze toen de president vol werd geraakt. Joze met zijn kenmerkende accent: "You hit the president !!!"
Helaas, zoals zo vaak, hebben we weinig van het land zelf kunnen zien. Op de terugreis bezochten we nog het huis van Versace aan de Miami Beach.
André Venderbosch.


Follow Us

© Copyright ZitvolleybalNederland