Nationaal  2000

2000, Januari Huizen.  Djoke van Marum is gekozen to Sportvrouw van het jaar 1999 in de gemeente Huizen.   Op grond van haar prestaties met zowel  het Nationaal Zitvolleybal Team als met haar internationale rolstoeltennis prestaties.
  Nationaal Kampioen 2000 wordt  Blauw Wit Roosendaal
2000 , 23-28 mei Maastricht . Het WERELD kampioenschap Zitvolleybal voor Dames
. Het Bestuur van de WOVD besloot dat het classificatiesysteem voor het Kampioenschap 4-1-1 op het veld  zal zijn. Dit betekent dat maximaal één speler met een minimale handicap en één niet-gehandicapte speler tijdens het spelen op het veld kan zitten. Door de deelname van drie Aziatische teams is het Women Sitting Volleybal Event  uitgegroeid tot een  aantrekkelijk onderdeel van het programma van de WOVD. De Teams lieten tijdens de Kampioenschappen zien hoe hoog het niveau op dit moment is. 
Nederland speelt de volgende wedstrijden:  Ned-Ukr 3-0,  Ger-Ned 0-3, Fin-Ned 3-2, Kwartfinale Ned-Mon 3-0, Halve finale Slo-Ned 0-3,
Nederland verslaat  Finland met 3-1 in de Finale en wint het Goud.  SLO verslaat GER met 3-0   De eindstand: 1. NED, 2. FIN, 3. SLO,   4 GER,  5  JPN,   6 MON,  7  UKR, 8   IRI
 
Tijdens het WK  wordt door de Deelnemende landen een speelsters gekozen , die het Dames Zit Volleybal vertegenwordigt in de WOVD atleten commissie. Voor Nederland het heugelijke nieuws dat Maria Poiesz deze functie gaat bekleden.  Ron Zwerver deelde nog de persoonlijke prijzen uit aan  Karin Harmsen "beste verdedigster" en aan Maria Poiesz "beste all-round " speelster.

Internationaal  2000

2000, Juni 7-10 Leverkusen  De Euro Cup Sitting Volleyball Club teams in  de Ulrich-Haberland-Halle. 
Bayer 04 Leverkusen kan op een zeer geslaagd toernooi terug kijken. Het was erg warm dus de omstandigheden zwaar.

2000 Paralympics


17-29 oktober 2000. Sydney Games.
Geen last hebben van een Jetlag is voor sport belangrijk. Voor elk uur tijdsverschil staat 1 dag acclimatisatie. Voor Sydney moest dus een langere tijd worden  geacclimatiseerd. We vertrokken dus vroeg en trainden vooraf in Canberra de hoofdstad van Australie op het Papendal van  dat land. 2  weken lekker trainen in een aangenaam klimaat. Kijken naar de groene papagaaien in de bomen. Op dag van de opening van het Olympische dorp vertrokken we. Het was maar een uur rijden met de bus. Sidney here we come.
Meer dan 4000 atleten uit 124 landen zijn ingeschreven voor de Spelen. Volleybal zal worden deelgenomen door de Standing and Sitting teams voor mannen. Voor het Zit Volleybal zijn 12 landen gekwalificeerd. Ze zijn in twee pool's in gedeeld
Pool A : Iran, Hongarije, Nederland, Japan, Duitsland, USA. Nederland speelt de volgende wedstrijden: Nederland-Hongarije 3-0, Nederland - Japan 3-0, Nederland- USA 3-0, Duitsland-Nederland 3-0, Iran - Nedserland 3-0. In de Kwartfinale Finland-Nederland 3-2. Voor de 5e tot 8ste plaats speelt Nederland -Libie 3-0, Nederland-Duitsland
1-3, Met dit resultaat wordt Nederland 6de.
De eindrangschikking in het Zitvolleybal  :  1. IRN,   2. BiH,   3. FIN,   4  EGY,   5  GER,   6 NED,  7  HUN,   8  LIB,  9  JAP,  10  KOR,  11  AUS, 12   USA
samen met de spelers van Libie op de foto na de 3-0 winst
 
 Mr Barry Couzner (AUS) wordt bedankt voor de perfecte organisatie van het Volleybal programma   door Pieter Joon,
WOVD President en Barry Couzner.
 
25 oktober 2000, de Algemene Vergadering. Het belangrijkste item in de vergadering is de beslissing van de IPC om het staand volleybal uit het Paralympische programma te verwijderen en het esVrouwen zittende volleybal toe te voegen aan het programma. Enkele Staande Landen zijn erg boos en leggen de schuld bij het WOVD Bestuur. IPC's beslissing is echter gebaseerd op de kleine internationale Standing volleybal Landen in de afgelopen 5 jaar. De IPC-kwestie weerspiegelt de Paralympische groei. Opwinding ontstond na de IPC aankondiging dat het Heren Staand volleybal niet gekwalificeerd is voor de 2004 Zomer Paralympische Spelen. Carol Mushett, IPC Sport Technisch Directeur legde uit: "De eisen voor deelname van teamsporten in het Paralympische programma zijn , dat :
" tenminste 18 landen uit drie Continenten regelmatig 4 jaar voor een Paralympic jaar moeten deelnemen aan international kampioenschappen van een sport . Het is gevonden na het bekijken van officiële WOVD records dat "Standing Volleyball" niet voldoet aan deze criteria en derhalve niet kan deelnemen aan de de volgende Paralympische Spelen."

De heer David McCrae (GBR) ontving het "erelidmaatschap" van de WOVD voor zijn lange activiteiten als speler, coach en atletenvertegenwoordiger in de IPC-commissie. De heer Radu Rosenthal (ISR) ontving het "erelidmaatschap" van de WOVD voor al zijn werk als voorzitter van de Scheidsrechterscommissie.
IPC liet de WOVD weten dat het "Women Sitting Volleyball"   aan de door IPC  gestelde criteria voldoet en zal worden uitgenodigd voor de 2004 Paralympics.
Gerard Brouwers wordt in het Bestuur gekozen tot Sports Director

Radu Rosenthal ontvangt zijn onderscheiding uit handen van  Lex Herrebrugh (WOVD SG)

 


 11-12 november Nienburg Dames en Heren toernooi
2-3 December  Cottbus  10de Cotbuss Cup Sitting Volleybal.


© Copyright ZitvolleybalNederland