1990

Nationaal   1990

1990, 17 maart Roosendaal
foto:In de landelijke klasse Blauw Wit tegen Dio Bedum 3-2. De stand in de kompetitie is na dit weekend .
1 Blauw Wit, 2 Tubanten, 3  Dio Bedum, 4  Holyoke, 5  JSS/Steyl,  6  FDS
1990 Mei Hardenberg (NED). Internationaal Zit Volleybal Evenement met de nationale teams van Duitsland, Noorwegen, Finland en Nederland. Nederland wint het toernooi

1990 , Juli 14-26. WK  Zitvolleybal Assen

Het Kampioenschap voor mannen wordt georganiseerd met 9 deelnemende landen De eindstand is : 1. IRN, 2. NED, 3. YUG, 4. HUN, 5  GER,  6 NOR, 7. SWE,  8 FIN,  9. GBR.
nederland - Noorwegen                                                                                              Duitsland- Nederland
Een klein incident vond plaats voor de laatste wedstrijd. Omdat de scheidsrechters nog steeds niet hun financiële vergoeding hadden ontvangen, van de Organisatie, besloten ze tot een formele staking van 15 minuten. De laatste wedstrijd had een kleine vertraging. In een adembenemende eindstrijd verslaat Iran Nederland met 3-0.
Nederland speelde de volgende wedstrijden: Nederland-Finland 3-0, Nederland-Hongarije 3-0, Nederland-Duitsland 3-2. Nederland-Iran 0-3 (14-16,  7-15, 14-16)
Paal en Net constructie
In Assen werd ook een nieuwe paal en net constructie ingevoerd. Deze gaf betere ondersteuning aan de net-hoogte, maar ook de 2de scheidsrechter meer mogelijkheden om beide zijden van het net te beoordelen.
Heren 1990 WK Assen Nederland voor zitvolleybalcentrum Hoeflo
Achter: Ron Durge, Richard Gesell, Ger Spreeuwenberg, Andre Venderbosch, Pieter Top, Jouke de Haan (coach). Midden: Alfred Oonk, Hans Deelen, beheerder Hoeflo, Harry Oomen, Willem van Laar en Chrit Driessen. Voor: Mark vd Sangen, Henk Dost (TM), Rik vd Brink (fysio) en Renee Peters.
Ger Spreeuwenberg op de foto van 1990 Assen met de arm in de mitella ?  Tijdens de training was de high five na een goede actie met Richard Gesell iets te fors. Ger brak zijn pink en kon niet meer meedoen aan het toernooi.
 
 In totaal kwamen meer dan 12.000 toeschouwers naar alle Zitvolleybal wedstrijden kijken
Door de grote publieke belangstelling voor het Zitvolleybal team, zag de organisatie zich genoodzaakt om een extra tribune, door de landmacht,  in de hal te laten plaatsen, waardoor nog eens 500 plaatsen extra kon worden gecreëerd.

1990 ,21 juli  Assen (NED). Tijdens de Technische Conferentie van het Internationale Volleybal Comité met de Landen werden twee nieuwe bestuursleden gekozen in het Bestuur : de heer T Zühlsdorf (GER) Penningmeester en de heer Wim Mateboer (NED) secretaris-generaal.
 21-22 december 1990  Beekbergen. De NeVoBo organiseert een bijscholing voor Volleybal trainers. Op het programma staat ook "Zitvolleybal" als aanvulling op het reguliere volleybal. Docent is Jouke de Haan.


Internationaal  1990

1990 , 1-10 februari Teheran (IRN)  Invitational Tournament
Teheran is een grote stad met 15 miljoen inwoners. Naast de wedstrijden stond de overdekte markt bezoeken ook op het programma. Toen we op de Tehran Bazaar liepen werden we volop herkend. Op IRAN TV 2 werden de wedstrijden helemaal uitgezonden. Het was druk en we kwamen er niet door de mensenmassa heen. Iemand van de begeleiding riep wat en plotselinge week de massa uiteen. We konden zo `doorlopen`. Wat hadden ze geroepen? Oorlogsinvaliden. En in IRAN betekende dat helden uit de oorlog. Een oorlog die IRAN tegen Irak nog niet lang geleden had.  Pieter Joon kreeg een aparte uitnodiging van een ministerie. Hij mocht de paleizen van de vroegere  Sjah van Perzië bewonderen. Inderdaad prachtig, maar van de pracht en praal was niets over. Alles bij de revolutie uit de paleizen gestolen. In een dikke gepantserde Mercedes terugreis begonnen. Er was haast, dus de chauffeur  besloot een korte route te nemen door Teheran.  Hij zette het blauwe zwaailicht aan en reed een éénrichting baan op tegen het verkeer in.  Alles stoof opzij . Zo dat scheelt een half uur zei de chauffeur bij aankomst.
1990, 23-25 maart Hamburg (GER) , Internationaal toernooi Zitvolleybal  eindresultaat:
1 . Leverkusen, 2. Hamburg l. 3.Piremon 4.Tubanten 5.Kristiansand 6. Dio Bedum 7. Malmö,  8. Bielefeld, 9. Glimten , 10. Gelsenkirchen , 11. Aken, 12.Berlin l , 13. Nienburg , 14.Hamburg 2,  . 15.Berlin  2,. 16. Dresden
1990, 2-4 juni Sandness (NOR) Open Nordic. Het eindresultaat is: 1 NOR, 2  NED,  3  FIN,  4  SWE,  5  LAT,  6 DEN.

1990 2-4 juni Sandness (NOR) Invitatie Toernooi Dames Zitvolleybal
19-25  Augustus , Nyiregyhaza (HUN). De Euro-Cup voor Club teams in "Sitting volleyball" Met als eindklassement :
1e Tubanten (NED), 2e Piremon (Hongarije), 3e Kristiansand (Noorwegen).
Europees Club Kampioen de Tubanten
 


Links

 

Follow Us

© Copyright 65 jaar Zitvolleybal